Давне 1928. године 19. новембра одлуком министра просвете отворена је прва предшколска установа у Сокобањи. Први полазници махом су била деца сокобањских чиновника, трговаца и занатлија.

Забавиште које је између два светска рата постојало пуних 12 година, наставило је са радом и у време окупације. По ослобођењу, од октобарских дана 1944., забавиште ради у саставу основне школе. Повећање броја деце, школске 1947/48. године, довело је до формирања две васпитне групе и примљена је у радни однос још једна забавиља. Ушколској 1950/51. години забавиште добија име "Дечје игралиште", а три године касније, поново се бележи рад два одељењa старијег и средњег узраста.                                                                                                                 

Од 24. априла 1957. године Дечје забавиште улази у састав Осмогодишње школе "Димитрије Драговић." Почетком школске 1969/70. године долази до поновног издвајања и прерастања у самосталну предшколску установу са две, а касније и више васпитних група.

У годинама после Другог светског рата Забавиште је више пута мењало зграду у којој је радило: стара основна школа, Дом културе" Мића Панић", кућа на ивици парка, у адаптираној згради некадашње млекарске зaдруге, у преграђеном холу старе гимназије и на другим местима. То лутање у потрази за "кровом над главом", прекинуто је 1978. године када је, захваљујући Општинској и Републичкој заједници дечје заштите, у Сокобањи изграђен комбиновани Дечји објекат, површине 1.580м2 и капацитета 180 места за децу од једне до седам година. Објекат је назван Дечји вртић "Буцко", а променио је не само материјалне услове боравка деце него и статус предшколске делатности у овој општини. Од 1978. године до 1995. године директор вртића је била Вера Милутиновић.

ОД 1995. године до јуна 2008. године директор вртића била је Нада Стојковић,која је наставила да развија и унапређује ову установу.

Од 1978. године вртић је константно ширио своју делатност отварајући припремне предшколске групе у месним заједницама..

Године 2011. средствима НИП-а Предшколска установа је дограђена за још 4 радне собе, тако да су данас све групе формиране преме одређеним нормативима, и ово је једна од ретких предшколских установа у којој не постоји листа чекања.

Од 2008.год до јула 2014.год директор установе била је Миладинка Миленковић.

Сада је директор Снежана Ковановић.

На челу установе је директор Снежана Ковановић.

ПРЕТРАГА САЈТА

УПИС У ПУ БУЦКО

Упис предшколску установу Буцко Сокобања

Прогноза времена


Температура: °C
Субјективни осећај: °C
Влажност ваздуха: %
Ваздушни притисак: mB
Ветар: Западни
Јачина ветра: km/h
Излазак Сунца:
Залазак Сунца:

Анкета

Оцените вртић Буцко од 1-5


 

Ко је на вези?

Укупно на вези:

1

На вези у последњих 24ч:

73